Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

День сім’ї в Україні цього року відзначають разом із Міжнародним днем сім’ї.

Дата: 15.05.2024 15:52
Кількість переглядів: 80

День сім’ї – одне з найзворушливіших свят. Довгий час день сім’ї Україна відзначала 8 липня, але цього року дата святкування змінилася. Розповідаємо, чому, коли тепер відзначають День сім’ї в Україні 2024 і про його традиції.

Коли День сім’ї 2024 в Україні

У 2023 році в Україні відзначали два сімейні свята:

  • 15 травня – Міжнародний день сім’ї;
  • 8 липня – український День сім’ї (День родини).

До того ж останню дату, 8 липня, святкували з 2011 до 2023 року і вона збігалася з російським Днем сім’ї, любові та вірності. В українському суспільстві склалися різні погляди щодо доцільності його святкування.

   28 липня 2023 року указом президента України №455/2023 замість Дня сім’ї 8 липня був встановлений День сім’ї 15 травня – тобто, в один день із Міжнародним днем сім’ї, заснованим ООН 1993 року.

 

У 2024 році День сім’ї в Україні відзначають 15 травня.

День сім’ї – традиції

Сім’я – найдорожче, що є в житті. Особливо її цінність відчуваєш зараз, у нелегкий воєнний час. У День сім’ї традиційно відбуваються просвітницькі та святкові заходи – тематичні конференції, благодійні акції, концерти. У Міжнародного дня сім’ї щороку змінюється тема свята – наприклад, проблеми бідних сімей, культура здорового життя в сім’ї, виховання дітей, сімейні традиції тощо.

Але головне завдання цього дня – приділити увагу дорогим серцю людям. Влаштуйте у свято сімейний обід або вечерю, вирушайте разом на пікнік, згадайте всі разом своє генеалогічне дерево. А якщо немає можливості зустрітися з рідними, то постарайтеся зателефонувати їм і сказати “Люблю” і “Спасибі” за все світле і хороше, що вони подарували нам.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь