Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

ПРОТОКОЛ зустрічі з громадського обговорення концепціїінфраструктурного проєкту для об’єкту будівництва: «Реконструкція (відновлення) нежитлового приміщення (ясла-садок) внутрішнього структурного підрозділу дошкільної освіти Гладковицького ліцею Глад

Дата: 07.02.2024 11:01
Кількість переглядів: 84

ПРОТОКОЛ

зустрічі з громадського обговорення концепціїінфраструктурного проєкту

для об’єкту будівництва: «Реконструкція (відновлення) нежитлового приміщення

(ясла-садок) внутрішнього структурного підрозділу дошкільної освіти

Гладковицького ліцею Гладковицької сільської ради

по вулиці Репкіна Н., 4-а, у селі Гладковичі

Коростенського району Житомирської області»

с. Гладковичі                                                                                                 31 січня 2024 р.                        

Початок громадських слухань          15 год. 00 хв.

Закінчення громадських слухань      16 год. 15 хв.

На громадських слуханнях присутні:

 

1.Мешканці Гладковицької сільської територіальної громадиу кількості  15 осіб (список реєстрації додається)

 

2.Представники робочої групи Гладковицької сільської ради:

- Василь Дулько, заступник сільського голови Гладковицької сільської ради

- Наталя Харченко, секретар виконавчого комітету Гладковицької сільської ради

- Оксана Першко, спеціаліст-юрист Гладковицької сільської ради

-Євгеній Боровик, головний спеціаліст-землевпорядник Гладковицької сільської ради

 

3. Представники Гладковицького ліцею:

- Оксана Клименко, директор

- Катерина Іванова,завідувач господарства

 

4. представники Програми «U-LEAD з Європою»

- Вадим Денисенко

- Яна Самойленко

 

5. представники компанії DELTA Ukraine

- Анна Шардакова

- Дмитро Солодкий

 

Порядок денний:

  1. Представлення Порядку денного, мети,  ролі зустрічі, представлення учасників проєкту.
  2. Презентація проєкту робочою групою від громади.
  3. Слово керівника робочої групи, заступника сільського голови.
  4. Презентація архітектурної концепції проєкту.
  5. Обговорення концепції проєкту в форматі питань та відповідей, висловлення пропозицій та застережень.
  6. Підбиття підсумків.

 

По першому питанню порядку денного:

Слухали:представницю робочої групи від громади Першко О. М., яка ознайомила всіх з метою громадського обговорення проєкту, з порядком денним зустрічі та представила її учасників.

По другому питанню порядку денного:

Слухали:представницю робочої групи від громади Першко О. М., яка представила на розгляд громадськості презентацію концепції інфраструктурного проєктудля об’єкту будівництва: «Реконструкція (відновлення) нежитлового приміщення(ясла-садок) внутрішнього структурного підрозділу дошкільної освітиГладковицького ліцею Гладковицької сільської ради по вулиці Репкіна Н., 4-а, у селі Гладковичі Коростенського району Житомирської області». Ознайомила присутніх, що даний заклад є об'єктом відбудови, та що проєктна документація була розроблена завдяки Програмі «U-LEAD з Європою», після участі Гладковицької сільської ради у конкурсному відборі громад у навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Планування та програмування». Кошти на виготовлення проєктної документації є грантовими. Представила декілька соціальних груп мешканців громади, на які буде впливати даний проєкт. Ознайомила з часовими рамками проєкту та його орієнтовним бюджетом, зауваживши на тому, що громада буде залучати кошти на відбудову не з місцевого бюджету, а шукати інші джерела надходжень.

По третьому питанню порядку денного:

Слухали:керівника робочої групи Дулька В. Й., який розповів про набуття першого досвіду в реалізації таких проєктів, про роботу робочої групи та про великі сподівання на позитивне завершення проєкту, що надасть можливість покращення розвитку дошкільної освіти в громаді.

По четвертому питанню порядку денного:

Слухали:представників компанії «DELTA Ukraine», які представили на розгляд присутніх проєктну документацію по відновленню структурного підрозділу дошкільної освіти Гладковицького ліцею. На початку присутніх ознайомили із запроєктованими системами теплопостачання та опалення, електроосвітлення та обладнання, водопроводу та водовідведення. Наступними були представлені у порівнянні зовнішній план будівлі станом на сьогодні та запроєктований, а також план перепланування всередині приміщення, з цільовим призначенням ігрових кімнат та спален, а також приміщень для персоналу, їдальні, санвузлів тощо. Зазначено про наявність теплої підлоги, системи вентиляції та кондиціонування. Акцентовано увагу на облаштуванні будівлі у відповідності до інклюзивних проєктів та повної термосанації, що підвищіть її енерговефективність. На додаток зауважено на досить важливому елементі – встановленні укриття та представлено його внутрішнє планування.

По п'ятому питанню порядку денного:

Слухали:

  • запитання керівника робочої групи Василя Дулька до компанії«DELTA Ukraine» – Чи вистачить заявленої потужності опалювальних котлів на все приміщення?

відповідь – В наявності є ще один резервний котел, але проєкт розрахований на зниження потреби у теплі вдвічі за рахунок, зокрема, теплої підлоги та теплової модернізації огороджувальних конструкцій.

  • запитання керівника робочої групи Василя Дулька до компанії «DELTA Ukraine» – Чи не буде критично впливати рівень ґрунтових вод на заявлене укриття?

відповідь – Такого бути не має, оскільки укриття виготовлене з високоякісних відповідних матеріалів, які унеможливлюють такий вплив. Додатково під час будівництва котлован буде убезпечений від потрапляння води, а сама будівля укриття буде гідроізольованою.

  • запитання-пропозиція керівника робочої групи Василя Дулька до компанії «DELTA Ukraine» – Якщо можливо, то на етапі проєктування розглянути можливість облаштування площадки для складування деревини та підготовки  дрів до опалення.

відповідь – Ваша пропозиція буде врахована, оскільки відповідно до експлікації будівель і споруд така можливість є.

  • запитанняпредставника Програми «U-LEAD з Європою» Вадима Денисенка до представників громади – Чи користувались люди на візках (діти, батьки) раніше даним закладом? І чи є достатнім запропоноване рішення по інклюзивності в даному проєкті?

відповідь – Ні дітей ні батьків до цього часу, як осіб з інвалідністю, не було, і наразі не має, але законодавчо встановлено, що будь яка будівля має відповідати вимогам інклюзивності.

  • запитання представника Програми «U-LEAD з Європою» Вадима Денисенка до компанії «DELTA Ukraine» – Чи можна побачити візуально заявлені в проєкті дитячі майданчики? Але якщо їх не має поки, то хоч їх місцерозташування на експлікації будівель та споруд.

відповідь – Будуть облаштовані сучасні ігрові майданчики. На схемі вони зараз вказані умовно.

  • запитання керівника робочої групи Василя Дулька до компанії «DELTA Ukraine» – Чи передбачає проєкт обробку покрівлі та дерев'яних конструкцій як захист від вогню і чи передбачено блискавкозахист?

відповідь – Система блискавкозахисту представлена в садочку в плані електротехнічних рішень, на покрівлі будуть розташовані 2-а, можливо 3-и, блискавкоприймачі, також буде обов'язково система заземлення у відповідних приміщеннях та в розетках. Передбачено обов'язковий захист дерев'яних конструкцій від горіння та гниття, оскільки це є також вимогою чинних будівельних норм.

  • запитаннявід завідувачка господарства ліцею Катерини Іванової до компанії «DELTA Ukraine» – Чи будуть за належністю використовуватись господарські приміщення, які є зараз на території дитячого садочку?

відповідь – Частина приміщень буде демонтована у зв'язку з встановленням укриття, залишається існуючий погріб.

  • запитання від компанії «DELTA Ukraine» до представників громади – Чи потрібно залишати існуючі на сьогодні господарські приміщення, якщо ні то можна закласти в проєкт їх демонтаж?

відповідь – Це питання потребує довивчення, і вас буде про це додатково повідомлено.

  • запитаннябатька дитини, що навчається в дошкільному закладі, Андрія Ніколайчука до компанії «DELTA Ukraine»– Якою буде тепла підлога, електрична, водяна чи конвекційна? Чи вистачить котлу заявленої потужності для підігріву теплої підлоги? Також, чи котли будуть використовуватись з буферною ємністю, тобто з накопичувачем води?

відповідь – Тепла підлога буде опалюватись від котлів. Але вона не є основною системою опалення, тому потужності вистачить. Самі котли будуть постійно працювати на буферну ємність і її наповнення, і від буферної ємності буде розподілення тепла на основну систему опалення (радіаторну) і на контур теплої підлоги. Теплопостачання також буде на укриття і на нагрів повітря у системі вентиляції в укритті.

 

По шостому питанню порядку денного:

Слухали:представника Програми «U-LEAD з Європою» Вадима Денисенка, який зазначив що за враженням проєкт сприйнятий позитивно, критичних зауважень до нього не було і відповіді інженерної команди задовольнили питання представників від громади.

Слухали:представника робочої групи від громади Першко О. М., яка підсумувала результати зустрічі та подякувала за співпрацю з Програмою «U-LEAD з Європою» та компанією «DELTA Ukraine»

 

Вирішили:

1.Взяти до уваги представлений проєкт та врахувати при проєктуванні всі пропозиції та зауваження до нього.

2. Надати додаткових 2 (два) робочих дні для можливості подання додаткових зауважень та пропозицій від громадськості, які потім врахувати в процесі проєктування.

3. Оприлюднити текст протоколу громадського обговорення на офіційному вебсайті  Гладковицької сільської територіальної  громади 07.02.2024.

 

Голова робочої групи                                                                                                 Василь ДУЛЬКО

 

Секретар                                                                                                                Оксана ПЕРШКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь