Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Житомирська філія «Газмережі» нагадує про безпеку газоспоживання  взимку

Дата: 29.11.2023 14:49
Кількість переглядів: 60

 

В опалювальний період, при низькій температурі повітря, сильних поривах вітру і різких коливаннях атмосферного тиску збільшується загроза отруєнь чадним газом. 

При низьких температурах повітря існує загроза обмерзання оголовків димоходів у будинках. У таких випадках продукти згоряння не виходять назовні, а накопичуються в приміщенні, що  загрожує отруєнням чадним газом.

Газовики вкотре наголошують: використання газових плит для обігріву приміщень, щільно закриті вікна, що перекривають доступ повітря та несправність димвентканалів —  це порушення правил безпеки, що може призвести до летальних наслідків.

 - Як захистити себе і свою сім'ю від отруєння чадним газом?

Перед тим, як включати газовий прилад, необхідно обов'язково перевіряти наявність тяги в димових та вентиляційних каналах. Для цього потрібно покласти легку смужку паперу до отвору димового або вентиляційного каналу. Якщо смужка залишиться нерухомою або відхилилася в сторону приміщення — тяга відсутня. Це свідчить про засмічену або несправну димовентиляційну систему.  В такому випадку варто припинити користування газовими приладами і звернутися до спеціалізованої організації, яка перевіряє справність і прочищає димові та вентиляційні канали.

Взимку необхідно оглядати оголовки димоходів для запобігання їх обмерзання і закупорки щомісяця, а перевіряти справність димових і вентиляційних каналів — щорічно, та при необхідності їх прочищати.

Тому фахівці газового гасподарства радять постійно нагадувати  правила безпечного користування блакитним паливом своїм старшим родичам, а також навчати  дітей. 

Газовики закликають бути уважними та не нехтувати своєю безпекою! Берегти себе та своїх рідних!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь