Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Про присвоєння звання Героя України(посмертно) капітану Редчицю Володимиру Сергійовичу

Дата: 25.08.2023 11:20
Кількість переглядів: 272

щоб підписати потрібно перейти за посиланням

https://petition.president.gov.ua/petition/202996

Шановний пане Президенте, Володимире Олександровичу!
Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання "Герой України"(посмертно) військовослужбовцю Збройних сил України, капітану Редчицю Володимиру Сергійовичу, який народився 19.01.1987 року в селищі міського типу Першотравневе, Коростенського району, Житомирської області. Навчався в Першотравневому ліцеї з 1993 по 2004 роки. Вищу освіту здобував у Житомирському державному технологічному університеті, який закінчив 2009 року і отримав повну вищу освіту за спеціальністю “Розробка родовищ корисних копалин” та здобув кваліфікацію гірничого інженера. Паралельно в 2009 році закінчив військову кафедру і склав Військову присягу на вірність українському народу, отримавши звання “Молодший лейтенант запасу”. За життя Володимир сумлінно працював на заводах у рідному селищі, які займаються видобутком каменю, проявляв активну громадянську позицію. Мав дружину та двох дітей, був люблячим батьком та чоловіком, турботливим сином, надійним другом та побратимом.
Після початку повномаштабного вторгнення росії на територію України, як справжній патріот, організував територіальну оборону у рідному селищі, а вже в березні 2022 року прийняв рішення поповнити ряди добровольців, і вірно стояв на захисті України до останього дня свого життя. Ніс службу у військовій частині - А4025, 517 батальйон спецпризначенців імені Івана Богуна. Був командиром 2 роти спеціального призначення військової частини А4025. Мав позивний “Механік”. За час служби брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією росії проти України, перебуваючи в Луганська обл., Попаснянський р-н, с. Троїцьке; Донецька обл.,Краматорський р-н, м. Костянтинівка; Донецька обл. Бахмутський р-н, с. Григорівка; Чернігівська обл., Новоград-Сіверський р-н,с. Жадове; Харківська обл.. Чугуївський р-н, с. Зибіне. Отримав поранення 01.07.2023 внаслідок ворожих мінометних обстрілів поблизу н.п. Землянки Чугуївського району Харківської області. Перебуваючи у тяжкому стані , 12 липня 2023 року помер внаслідок гострої серцево-легеневої недостатності.
За часи проходження служби зарекомендував себе,як мужній та активний військовий. Службові обов'язки виконував сумлінно, користувався авторитетом серед колег та підлеглих . Завжди жартував та підіймав бойовий дух побратимів. Він з честю виконав обов'язок щодо захисту своєї держави і до останього залишався вірним присязі. Ризикуючи власним життям, урятув не одного свого побратима і завжди говорив: “Хто, якщо не я”.
Прохання до Президента України розглянути петицію та присвоїти почесне звання Герой України(посмертно) військовослужбовцю капітану Збройних сил України - РЕДЧИЦЮ ВОЛОДИМИРУ СЕРГІЙОВИЧУ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь