Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Оголошення!!!

Дата: 14.08.2023 17:03
Кількість переглядів: 101

У Житомирізапрацював «Барнахус» – центр соціально-психологічноїпідтримкидітей, якіпостраждалиабо стали свідкаминасильства.Цешостийрегіон в Україні, де відкритотакий центр. «Барнахус» вважаєтьсяоднією з найбільшефективнихмоделей захистудитинивіднасильства та подоланнянаслідківнасильства.

Тут створюєтьсядружнє до дитинисередовище, у якомузавдякиспівпрацірізнихінституцій – правоохороннихорганів, правозахисників, кримінальногосудочинства, служб захистудітей, медичнихпрацівників і працівниківсферизахиступсихічногоздоров’я – постраждалимдітямзабезпечуютьсяефективний захист та правосуддя, а такожмінімізуютьсянаслідкитравматизаціїдитини.

 «Усідіти є субʼєктами права на безоплатнувториннуправовудопомогу. Якщодитинапостраждала, батьки абоіншіїїзаконніпредставникиможутьзвернутися по правовудопомогу до системибезоплатноїправовоїдопомоги. Центр призначитьзахисника – адвоката, якийможеподаватиклопотання, звертатисядоорганівполіції, прокуратури, зокремащодоможливостіопитуваннядитинисаме у відділенні «Барнахус». «Барнахус» – цеодночасно і приміщення, і методологія, яка передбачаєспівпрацювсіхстейкхолдерів, якізалучені до розслідуваннякримінальнихправопорушеньстосовнодітей», – зазначив директор Координаційного центру з наданняправовоїдопомогиОлександр Баранов.

Детальніше — у статті на сайті: bit.ly/3BZZcUr

Проєкт «ВпровадженнямоделіБарнахус для захистудітей-постраждалихвіднасильства» імплементується "Право на здоров'я" (HealthRightInternational) в Україні за підтримкиПредставництваДитячого фонду ООН в УкраїніUNICEF Ukraine та у співпраці з МКР.

За інформацією Координаційного центру з наданняправовоїдопомоги.

Оксана Сергієнко -  фахівчиняКоростенського МЦ з надання БВПД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь