Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Оголошення!!!

Дата: 14.08.2023 17:03
Кількість переглядів: 111

У Житомирізапрацював «Барнахус» – центр соціально-психологічноїпідтримкидітей, якіпостраждалиабо стали свідкаминасильства.Цешостийрегіон в Україні, де відкритотакий центр. «Барнахус» вважаєтьсяоднією з найбільшефективнихмоделей захистудитинивіднасильства та подоланнянаслідківнасильства.

Тут створюєтьсядружнє до дитинисередовище, у якомузавдякиспівпрацірізнихінституцій – правоохороннихорганів, правозахисників, кримінальногосудочинства, служб захистудітей, медичнихпрацівників і працівниківсферизахиступсихічногоздоров’я – постраждалимдітямзабезпечуютьсяефективний захист та правосуддя, а такожмінімізуютьсянаслідкитравматизаціїдитини.

 «Усідіти є субʼєктами права на безоплатнувториннуправовудопомогу. Якщодитинапостраждала, батьки абоіншіїїзаконніпредставникиможутьзвернутися по правовудопомогу до системибезоплатноїправовоїдопомоги. Центр призначитьзахисника – адвоката, якийможеподаватиклопотання, звертатисядоорганівполіції, прокуратури, зокремащодоможливостіопитуваннядитинисаме у відділенні «Барнахус». «Барнахус» – цеодночасно і приміщення, і методологія, яка передбачаєспівпрацювсіхстейкхолдерів, якізалучені до розслідуваннякримінальнихправопорушеньстосовнодітей», – зазначив директор Координаційного центру з наданняправовоїдопомогиОлександр Баранов.

Детальніше — у статті на сайті: bit.ly/3BZZcUr

Проєкт «ВпровадженнямоделіБарнахус для захистудітей-постраждалихвіднасильства» імплементується "Право на здоров'я" (HealthRightInternational) в Україні за підтримкиПредставництваДитячого фонду ООН в УкраїніUNICEF Ukraine та у співпраці з МКР.

За інформацією Координаційного центру з наданняправовоїдопомоги.

Оксана Сергієнко -  фахівчиняКоростенського МЦ з надання БВПД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь