Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Благодійний фонд «МХП — Громаді» оголошує Всеукраїнський конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!».

Дата: 23.05.2023 08:31
Кількість переглядів: 107

Обрезанный Вид Женщины Держащей Громкоговоритель Красочными Конфетками Желтом Фоне Лицензионные Стоковые Изображения

Він спрямований на підтримку різноманітних соціальних ініціатив громад з 14 областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області), де працюють підприємства агрохолдингу МХП(міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій, ритейлу). Цього року Фонд маєнамірпідтримати 100 кращихконкурснихпроєктів. На реалізацію кожного з них Фонд виділить до 50 тисячгривень.

Головна мета конкурсу – сприятирозв’язаннюконкретних проблем громад шляхом підтримкилокальнихгромадськихініціатив.

Фонд також ставить за мету розвивати  компетенції громад з проєктного менеджменту, зокрема, підвищитиякістьнаписанняпроєктів та оволодінняінструментами для залученнядодатковихресурсів. Так, у рамках конкурсу коженбажаючийзможевзяти участь у спеціальнійосвітнійпрограмі.
БФ «МХП — Громаді» такожмаєнамірпідтриматипроєкти, направлені на активізаціюмісцевихспільнот, освітні заходи для місцевихжителів, а такожпроєкти, щосприятимутьпосиленнюспівпраціміжнеурядовимиорганізаціями та органами місцевогосамоврядування.

Учасниками конкурсу можуть бути органимісцевогосамоврядування, громадськіорганізації, благодійніфонди, дитячі та молодіжнігромадськіорганізації, а такожїхнікоаліції, мережі та об’єднання, ініціативнігрупигромадян у партнерстві з органами місцевогосамоврядуваннячигромадськимиорганізаціями.

Пріоритетниминапрямкамисоціальнихініціатив БФ «МХП — Громаді» визначив:

  • Розвитоклюдського  соціальногокапіталу —  підтримка людей похилоговіку, покращенняосвіти, підтримка та розвитокмолоді, розвиток спорту та культури;
  • Розвитокспроможності  громад — проведенняконкурсівмікрогрантів для розвиткугромадськогосуспільства, розвитокінфраструктури, розвиток малого та мікропідприємництва на селі, діджиталізація громад;
  • Громадськездоров’я — наданнядопомогимедичним закладам, оздоровленнянаселення, виїзна  медицина (профілактика), формування здорового способу життя у сільськогонаселення, збереження ментального здоров’я;
  • Екологія і енергоефективність — збереженняприродніхресурсів, поводження з твердими, побутовимивідходами, екологічнаграмотністьнаселення.

Детальніше про конкурс:https://timetoact.com.ua/

 

  1. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму з обсягом підтримки у 1,5 млн доларів США для малих та середніх сімейних і жіночих підприємств. В межах ініціативи планується надання грантів розміром від 10 000 до 35 000 доларів США. 

Реалізація грантової програми відбувається у партнерстві з Міністерством економіки України в рамках урядових ініціатив по підтримці мікро, малого та середнього бізнесу єРобота, спрямованих на створення робочих місць, відкриття нового або розширення існуючого бізнесу.

Грантова підтримка надаватиметься на заходи з релокації, відкриття нового напряму, масштабування бізнесу на території України, виходу на міжнародні ринки, запровадження інноваційних рішень, оптимізацію бізнес-процесів з метою підвищення ефективності. 

Прийом заявок триватиме до 24 липня 2023 року (включно). Враховуючи значний інтерес, прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 19 травня; 16 червня; 24 липня 2023 року.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є виробництво косметичних, текстильних виробів, предметів домашнього вжитку, крафтові виробництва, переробка харчових продуктів, IT, виготовлення меблів та інших продуктів. Проте Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору.

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням: https://chemonics.submittable.com/submit/260666/2023-033

 

  1. Гранти для підтримки експортних альянсів

Початок поданнязаявок:  11травня 2023 року

Кінцевийтермінподаннязаявок:  30 вересня 2023 року

Бюджет грантовоїзаявки  від 35 000 доларів США до 150 000 доларів США

Очікуванасукупнасума:  1 500 000 доларів США (залежитьвіднаявностіфінансування)

Програма USAID «КонкурентоспроможнаекономікаУкраїни» (КЕУ), яку впроваджуєкомпанія «КімоніксІнтернешнлІнк.», оголошуєприйомгрантових заявок на реалізаціюзаходів з формування та діяльностіекспортнихальянсів. Експортний альянс – цеоб’єднанняпідприємств та приватнихпідприємців для спільногопросуваннясвоєїпродукції на експортних ринках, яке об’єднує не менше 5 підприємств та/абоприватнихпідприємців, щомаютьнамірпідвищитирівеньінтернаціоналізаціїсвоєїекономічноїдіяльності та збільшитиобсяг продажу своїхтоварів і послуг за кордон шляхом узгодженняцілей та через спільнідії й інструменти, в т. ч. спільнефінансуваннязаходів. Заявки в рамках цього ЗПЗ прийматимутьсявідзареєстрованих в Українінеурядовихорганізацій (альянси, асоціації, спілки, об’єднаннятощо), щопредставляютьпідприємства та приватнихпідприємцівпевноїгалузі (сектору) економіки (згадуються як бенефіціари в цьому ЗПЗ). Грантинадаватимуться та впроваджуватимутьсявідповідно до правил USAID та Уряду США та внутрішніх процедур управління грантами Програми КЕУ.

         Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням: https://www.prostir.ua/?grants=hranty-dlya-pidtrymky-eksportnyh-alyansiv

Інструкції щодо заповнення грантової заявки: https://drive.google.com/drive/folders/1OxXnLZOnwMU1sluqV3ou90GWIoVaO5vc

У разі додаткових питань, будь-ласка, надсилайте їх на електронну адресу Grants@CEPUkraine.orgіз зазначенням «ЗПЗ-2023-034» в темі електронного листа.

 

4. Програмагрантовоїпідтримкипроєктівподвійногопризначення відУкраїнського фонду стартапів (USF)

Програма грантової підтримки проєктів подвійного призначення — це безповоротна фінансова допомога від держави для проєктів, яка одночасно задовольняє три потреби:

  • закриття витрат на розвиток проєкту;
  • надання доступу до найкращих менторів та експертів;
  • підвищення обороноздатності країни та сприяння її швидкій післявоєнній відбудові.

Програма Фонду покликана сприяти створенню та розвитку інноваційної продукції подвійного призначення: технологій, процесів чи інші складових, що відрізняють таку продукцію від присутніх на ринку або відповідають наявному попиту одночасно як від приватних осіб, так і від держави.

Етапи проходження конкурсного відбору для отримання гранту та форма реєстрації за посиланням: https://usf.com.ua/programa-grantovoi-pidtrimki-proiektiv-podvijnogo-priznachennya/

 

  1. Щорічний міжнародний Форум «SmartBuilding» 24 – 25 травня у Києві 

 

24-25 травня 2023 року у Національному Центрі «Український Дім» відбудеться щорічний Форум – «SmartBuilding», присвячений тематиці Смарт Сіті та відновленню інфраструктурних об’єктів України.

Форум ставитиме за мету створення майданчику для діалогу влади, бізнесу, представників муніципалітетів та комунальної сфери, будівельних компаній та ОСББ. Захід не тільки об’єднає сучасні розробки та їх потенційних споживачів, але у той же час створить можливість обговорити нагальні питання з відновлення інфраструктурних об’єктів й визначити стратегію відбудови України.

Запрошуємо до участі у заході.  Вхід для представників державних та некомерційних організацій – безкоштовний. Детальну інформацію щодо заходу можна отримати за контактами +380731404016 / ukraine.eclub@gmail.com  або на сайті: https://smart-building.com.ua/ .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь