Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Мінрегіон спільно з Асоціацією міст України надали роз’яснення щодо особливостей здійснення органами місцевого самоврядування невідкладних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії рф, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд.

Дата: 21.06.2022 08:42
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

Завантажити РОЗ’ЯСНЕННЯ 

Днями відбувся семінар для територіальних громад, на якому фахівці Мінрегіону надали повну інформацію щодо відновлення інфраструктури населених пунктів.

Заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська  ознайомила учасників заходу з Порядком виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану.

 

«Важливо, щоб на місцях чітко розуміли процедуру фіксації факту пошкоджень і руйнувань житлових будівель та споруд, завданих Україні внаслідок збройної агресії росії. Адже наразі в різних регіонах нараховується 113 тисяч пошкоджених об’єктів різної категорії, із них 67 тисяч це об’єкти житлового фонду. Для того, щоб якісно підійти до опалювального сезону, необхідно привести до ладу як об’єкти житлово-комунального господарства, так і житлового фонду», — зауважила Наталія Козловська.

Відповідно до Порядку, орган місцевого самоврядування формує перелік пошкоджених/зруйнованих об’єктів для первинного огляду, в тому числі тих, що зареєстровані в «Дії», проводить первинний огляд будівель та споруд, визначає ступінь пошкодження. Далі спеціальна комісія чи експерти проводять обстеження будівлі. В залежності від ступеня пошкодження, формується акт комісійного обстеження та/чи звіт про технічне обстеження. На основі зібраних даних орган місцевого самоврядування або власник будівлі приймає рішення про відновлення будівель та споруд.

За словами Наталії Козловської, найближчим часом буде створена єдина платформа — база даних, яка міститиме всі документи щодо пошкодженого майна. Крім того, акти комісійного обстеження можна буде створювати в електронній формі за допомогою Порталу «Дія».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь