Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

УВАГА!!!!

Дата: 16.06.2022 14:58
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

з потеплінням пожежно-рятувальні підрозділи району все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах: унаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної необачності, горить суха рослинність та її залишки на відкритих територіях. 

Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Крім того, дим внаслідок горіння та тління негативно впливає на екологічний стан у державі, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян. 

Фото без опису Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я.

    Пам’ятайте, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а саме: відповідно до ст. 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення,  у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього середовища – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб – від 15300 до 21420 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь