Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

І знову весна…

Дата: 26.04.2022 16:10
Кількість переглядів: 395

І знову Україна бореться з ворогом, захищаючи людство від загрози, як і тоді в 1986 році 26 квітня  українці першими   вступили в нерівну боротьбу з невидимим ворогом і саме завдяки їм 36 років тому вдалося врятувати світ. Чорнобиль відкрив свій рахунок і забрав найкращих, людство дізналося їх імена згодом. «Мирний» атом приніс лихо, якого планета ще не знала.

І навіть через десятки років нам, українцям, Чорнобиль нагадує нам про той страшний день десятками вимерлих населених пунктів, де життя людей так і не відродилося, куди з надією по весні ще повертаються птахи і в’ють гнізда на деревах, що виросли на місцях зруйнованих часом людських будівель, де топчуть стежки, по яких раніше бігали діти, лісові звіри, де будують свої багатоповерхівки мурахи… З території нинішньої Гладковицької сільської ради в перші ж роки  після Чорнобильської катастрофи було відселено жителі 17 населених пунктів.

Керівництво Гладковицької сільської ради разом з працівниками ради, віддаючи данину героям Чорнобиля та людям, яких в ті далекі часи невидимий ворог змусив, покинути свої домівки, та які в певній мірі потерпіли від атомного лиха, поклали квіти в Чорнорбильському парку м.Овруча до пам’ятного знаку жертвам чорнобильської трагедії та пам’ятних знаків на алеї відселеним селам. Всі вони свій час розташовані були на території нинішньої Гладковицької громади.

Вистояли тоді, вистоїмо й зараз!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь