Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

І знову весна…

Дата: 26.04.2022 16:10
Кількість переглядів: 417

І знову Україна бореться з ворогом, захищаючи людство від загрози, як і тоді в 1986 році 26 квітня  українці першими   вступили в нерівну боротьбу з невидимим ворогом і саме завдяки їм 36 років тому вдалося врятувати світ. Чорнобиль відкрив свій рахунок і забрав найкращих, людство дізналося їх імена згодом. «Мирний» атом приніс лихо, якого планета ще не знала.

І навіть через десятки років нам, українцям, Чорнобиль нагадує нам про той страшний день десятками вимерлих населених пунктів, де життя людей так і не відродилося, куди з надією по весні ще повертаються птахи і в’ють гнізда на деревах, що виросли на місцях зруйнованих часом людських будівель, де топчуть стежки, по яких раніше бігали діти, лісові звіри, де будують свої багатоповерхівки мурахи… З території нинішньої Гладковицької сільської ради в перші ж роки  після Чорнобильської катастрофи було відселено жителі 17 населених пунктів.

Керівництво Гладковицької сільської ради разом з працівниками ради, віддаючи данину героям Чорнобиля та людям, яких в ті далекі часи невидимий ворог змусив, покинути свої домівки, та які в певній мірі потерпіли від атомного лиха, поклали квіти в Чорнорбильському парку м.Овруча до пам’ятного знаку жертвам чорнобильської трагедії та пам’ятних знаків на алеї відселеним селам. Всі вони свій час розташовані були на території нинішньої Гладковицької громади.

Вистояли тоді, вистоїмо й зараз!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь