Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Контроль за цільовим використанням коштів

Дата: 22.02.2022 16:31
Кількість переглядів: 253

Контроль

за цільовим використанням коштів

 

     Великою відповідальністю в сімї є народження дитини. Маленьке диво, приносить в вашу буденність велику відповідальність, бо саме батьки є найважливішими для малечі, вони дбають про свою крихітку, створюють комфортні умови для розвитку дитини, забезпечують її всім необхідним. Держава зі своєї сторони, гарантує виплату допомоги при народженні дитини, батькам потрібно лише звернутися до відділу соціальної роботи з сім’єю, дітьми, молоддю, захисту населення та розвитку фізичної культури і спорту Гладковицької сільської ради і оформити допомогу. Після чого на потреби малечі надходитимуть кошти. Так, саме потреби новонародженої дитини є основним на що витрачатимуть отримані кошти батьки. Перевіряє цільове використання допомоги при народженні дитини фахівець із соціальної роботи.

Відділ соціальної роботи з сім’єю, дітьми, молоддю, захисту населення та розвитку фізичної культури і спорту проводить роботу з сім’ями, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини. Фахівцем із соціальної роботи складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, ліжка тощо. Працівники відділу відвідуючи сім’ї в переважній більшості, не виявляють фактів нецільового використання коштів. Та є випадки, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя, мають шкідливі звички, не забезпечують дитину всім необхідним. Тому сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота фахівцем відділу. В ході здійснення обстеження спеціалісти відділу надають соціальні послуги, а також консультації, проводять бесіди з батьками.

    Контроль за цільовим використанням коштів державних допомог дає можливість на ранньому етапі виявити сім’ї, які потребують контролю та допомоги зі сторони суб’єктів соціальної роботи. В разі встановлення фактів нецільового використання коштів виплата державної соціальної допомоги припиняється. Виплата допомоги припиняється в разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав, відмови отримувача допомоги від виховання дитини, нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини, відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав, тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, крім дітей, які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір’ю, перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду, смерті дитини, смерті отримувача допомоги, виникнення інших обставин.

  Держава надаючи допомогу, контролює її, щоб маленькі українці були забезпечені всім необхідним для комфортного зростання та повноцінного розвитку. Тож майбутні батьки коли у вас з’явиться малюк створіть для нього затишок, подаруйте йому все своє тепло, любов та ласку лише в поєднанні вищеперерахованого з маленьких дітей виростуть великі люди.

 

 

 

Фахівець із соціальної роботи                                          Світлана КОНДРАТЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь