Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Роз'яснення щодо порядку (алгоритму) постановки на військовий облік жінок

Дата: 26.01.2022 14:54
Кількість переглядів: 406

РОЗ'ЯСНЕННЯ

 

щодо порядку (алгоритму) постановки на військовий облік жінок

 

30 березня 2021 року набрали чинності зміни №1357-ІХ до закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Зокрема, частина одинадцята статті 1 в редакції Закону визначає, що «Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров?я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

17 грудня 2021 року набув чинності наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 №313 “Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних”.

Військовому обліку підлягають усі жінки у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженого Наказом МОУ №313 від 11.10.2021.

Документи, які необхідно мати для постановки на військовий облік:

  1. Паспорт громадянина України (ID-картка);
  2. Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (індивідульний ідентифікаційний номер);
  3. Фотокартка 3х4 см.
  4. Свідоцтво (свідоцтва) про народження дитини (дітей);
  5. Документи про опіку (якщо є);
  6. Документи про здобуття спеціальності та/або професії;
  7. Трудова книжка.

Для постановки на військовий облік необхідно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки) за місцем реєстрації місця проживання до кінця 2022 року.

         Начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки) згідно поданих документів приймає рішення щодо постановки на військовий облік. У разі прийняття рішення щодо зарахування на військовий облік, жінка направляється для проходження військово-лікарської комісії щодо визначення ступеню придатності до виконання військового обов’язку в запасі, оформляється та видається військово-обліковий документ та зараховується на військовий облік.

 

За більш детальною інформацією звертатися за телефоном:

04148–4-25-38 – Перший відділ Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки,

+380687000944 – заступник начальника відділу – начальник відділення обліку мобілізаційної роботи Першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

+30931915003 – офіцер   відділення обліку мобілізаційної роботи Першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь