Гладковицька громада

Житомирська область, Коростенський район

Публічні консультації та тему „Рівні права та інклюзивність?

Дата: 10.11.2021 16:04
Кількість переглядів: 294

Міністерство соціальної політики з метою вивчення відмінностей у потребах жінок і чоловіків вразливих груп населення за сприяння Національного Демократичного Інституту та громадської організації „ВГО Інститут „Республіка? проводить публічні консультації та тему: „Рівні права та інклюзивність?.

У межах публічних консультацій планується проведення опитування вразливих груп жінок і чоловіків, соціальних, медичних працівників, які працюють з вразливими групами населення, а також представників громадських об’єднань, які представляють інтереси цих груп населення.

Просимо взяти участь в опитуванні соціальних, медичних працівників, представників громадських об’єднань.

Консультативний документ щодо публічних консультацій „Рівні права та інклюзивність?, що додається, містить посилання на опитувальник.

Опитування триватиме до 22 листопада 2021 року.

Результати публічних консультацій будуть розміщені на офіційному сайті Мінсоцполітики.

 

Публічні консультації

„Рівні права та інклюзивність?

 

Міністерство соціальної політики України запрошує до публічних консультацій з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

В Україні активно відбуваються процеси інтеграції гендерних підходів у діяльність державних органів, що передбачає врахування потреб та досвіду різних груп жінок і чоловіків при формуванні та реалізації державної політики в економічній, політичній, культурній та соціальній сферах для отримання жінками та чоловіками рівних благ.

Міністерством розроблено проект Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проект плану заходів з реалізації Стратегії до 2024 року.

Метою Стратегії є зменшення фактичної нерівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

 

Про консультації

Ціль консультації – визначення гендерних особливостей потреб та проблем, які існують у різних груп населення (з інвалідністю, з сільської місцевості, старшого віку, національних меншин, внутрішньо переміщених осіб, жінок і чоловіків, які живуть з ВІЛ тощо).

 

Хто проводить?

Міністерство соціальної політики України за сприяння Національного Демократичного Інституту (НДІ)  та ГО „ВГО Інституту „Республіка?.

 

З ким консультування?

  1. З жінками та чоловіками вразливих груп населення, які проживають у міській і сільській місцевостях.
  2. З громадськими об’єднаннями, які працюють у сфері прав людини, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, представляють інтереси різних груп жінок і чоловіків.
  3. З медичними та соціальними працівниками.

 

Про що консультування?

Визначення першочергових заходів, які необхідно вжити для зменшення гендерної нерівності жінок і чоловіків з точки зору різних груп населення.

 

Формат консультації

Консультації відбудуться шляхом заповнення опитувальника та узагальнення отриманих результатів. З результатами консультацій можна буде ознайомитися на офіційному сайті Мінсоцполітики.

 

Як взяти участь у публічних консультаціях?

Всі зацікавлені особи зможуть долучитись до консультацій, заповнивши опитувальник, розміщений за посиланням: ПК  „Рівні права та інклюзивність’’.

 

Результат публічних консультацій

Учасники та учасниці публічних консультацій особисто впливатимуть на прийняття рішень у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Результати консультацій будуть враховані в Плані на 2022-2024 роки з реалізації Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року.

 

Проведення консультацій стало можливим завдяки щедрій підтримці британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Сполученого Королівства.

 

З проектом Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проектом плану дій на 2022-2024 роки  можна ознайомитись за посиланням: https://www.msp.gov.ua/projects/709/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь